VALERIAN ȘI ORAȘUL CELOR O MIE DE PLANETE - unul dintre cele mai așteptate filme ale acestui an. Regizorul - Luc Besson  este francezul, care a daruit lumii filme indragite precum * Al cincilea element*, *Leon*, *Taxi*, *Taken*, *Lucy*, *Angel-A* și multe altele. Filmul artistic  Valerian este cel mai costisitor din toata istoria  cinematografiei Europene. Actorul protagonist Dane DeHaan, aka Valerian este in plina ascensiune catre popularitate.

VALERIAN ȘI ORAȘUL CELOR O MIE DE PLANETE – unul dintre cele mai așteptate filme ale acestui an.

Regizorul – Luc Besson  este francezul, care a daruit lumii filme indragite precum * Al cincilea element*, *Leon*, *Taxi*, *Taken*, *Lucy*, *Angel-A* și multe altele.

Filmul artistic  Valerian este cel mai costisitor din toata istoria  cinematografiei Europene.

Actorul protagonist Dane DeHaan, aka Valerian este in plina ascensiune catre popularitate.

In rolul protagonistei Lorelin o regasim pe Cara Delevingne – tanara actrita si model care a reusit să se faca remarcata anterior in rolul vrăjitoarei din filmul *The Suecide Squad*.

In aceasta ecranizare ambii joaca rolul unor politisti intergalactici.

Subiectul filmului are la baza benzi desenate franceze despre Valerian și Laureline care salvează galaxii.

Din interviurile oferite de Luc Besson, aflăm că regizorul a fost passionat de benzi despre valerian si  Loreline inca din copilarie. Isi dorea sa realizeze un film artistic interesant in baza lor.

Cel de-al *cincilea element* a lui Besson isi trage urmele din aceleasi benzi desenate pe care regizorul le-a indragit inca de la 10 ani, dar nu indraznea sa le readuca in ecranizarea lui Valerian.

Survine intrebarea, ce astepta creatorul?

Revolutia si progresul tehnologiilor.

Filmul AVATAR a lui Cammeron din 2010 i-a confirmat ca e posibil! Dupa cum recunoaste insusi Luc Besson gageturile si tehnologiile nu se lasa imblanzite usor de el.. Pana in prezent prefera sa-si scrie scenariile cu pixul pe foaie.

In ziua in care Prietenul lui Djeims Cammeron  l a invitat pe platoul de filmare pentru AVATAR si chiar i-a oferit cârma procesului de filmare, Luc Besson a inteles ca e timpul.

De acu incolo au inceput pregatirile pentru filmul Valerian.

Este stiut faptul ca proiectul cu cel mai mare buget a adus pierderi financiare mari pentru studiol lui Besson. Regizorul a fost nevoit sa renunte la propriul onorar.

Pe net gasim atât explicatii si pareri de ce filmul a esuat cât și recenzii pozitive. Lăsați părerile voastre în comentarii.

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *