O echipă de tineri cineaști de la YOUBESC CREATIVE INSTITUTE și "Asociația Consumatorilor de Artă" a lansat proiectul KinoPOP – emisiune bilunară despre industria cinematografică din Moldova.

Filme, platouri de filmări, festivaluri, traininguri, proiecte, noutăți legislative, experți din străinătate, hituri mondiale și multe altele vor fi ținta atenției echipei KinoPOP.

Care este utilitatea acestei emisiuni? În ultimul an în Republica Moldova s-au întâmplat multe schimbări în lumea cinematografiei, printre cele mai importante fiind înființarea Centrului Național al Cinematografiei și alocarea sumei de 8 milioane de lei din bugetul de stat pentru cinematografie.

De asemenea, tot mai mulți specialiști străini vin să filmeze la noi în Moldova, și tot mai mulți bani din afară sunt investiți în poriecte cinematografice autohtone.

Dar, cel mai important este că tot mai mulți tineri aleg ca și profesie cinematografia. A venit timpul să facem cinematografia noastră cunoscută celor de acasă precum și întregii lumi.

În primul episod al emisiunii KinoPOP veți vedea materiale exclusive cu rezultatele primului concurs de finanțare a proiectelor cinematografice, imagini deosebite de noapte de pe platoul de filmare al unui scurtmetraj, și un interviu exclusiv cu un regizor și producător austriac, venit să filmeze în Moldova. Mai mult, emisiunea vă va bucura cu un reportaj despre 48h Moldovan Film Challenge, competiția în care mai multe echipe au facut scurtmetraje in 48 de ore și un material fascinant despre noul film marca Luc Besson, "Valerian și orașul celor o mie de planete".

O caracteristică neobișnuită a emisiunii este faptul că fiecare episod va fi prezentat de câte o personalitate din lumea cinematografică autohtonă sau chiar străină, fie regizor, actor, producător sau alți specialiști. Pentru primul episod a fost invitat Virgiliu Mărgineanu, producător, fondatorul OWH Studio, Președintele Uniunii Cineaștilor, fondatorul și organizatorul festivalului de film documentar "Cronograf".

Echipa KinoPOP intenționează să posteze emisiunea bilunar. Primul episod este deja disponibil. Foarte curând va fi disponibil și un calendar ce va afișa evenimente cinematografice locale, precum și detalii despre echipa KinoPOP.
Apropo de echipă: în spatele acestei emisiuni se află o echipă relativ mică, dar cu o pasiune imensă pentru film. Și un motan - Soso.