O echipă de tineri cineaști de la YOUBESC CREATIVE INSTITUTE și "Asociația Consumatorilor de Artă" a lansat proiectul KinoPOP – prima emisiune despre industria cinematografică din Moldova.

Filme, platouri de filmări, festivaluri, traininguri, proiecte, noutăți legislative, experți din străinătate, hituri mondiale și multe altele vor fi ținta atenției echipei KinoPOP.

Care este utilitatea acestei emisiuni? În ultimul an în Republica Moldova s-au întâmplat multe schimbări în lumea cinematografiei, printre cele mai importante fiind înființarea Centrului Național al Cinematografiei și alocarea sumei de 8 milioane de lei din bugetul de stat pentru cinematografie.

De asemenea, tot mai mulți specialiști străini vin să filmeze la noi în Moldova, și tot mai mulți bani din afară sunt investiți în poriecte cinematografice autohtone.

Dar, cel mai important este că tot mai mulți tineri aleg ca și profesie cinematografia. A venit timpul să facem cinematografia noastră cunoscută celor de acasă precum și întregii lumi.

O caracteristică neobișnuită a emisiunii este faptul că fiecare episod va fi prezentat de câte o personalitate din lumea cinematografică autohtonă sau chiar străină, fie regizor, actor, producător sau alți specialiști.